Gryta med räkor och potatis
Det här är en enkel men utsökt rätt som ger en härlig havssmak och värmer skönt. Perfekt för en snabb, hemlagad norskinspirerad middag!
Förberedelser: 45 min
Lätt
Förberedelser: 45 min
Lätt
Ingredienser:
- 600 g vatten
- 1 g svartpeppar
- 30 g buljongpasta - CVR
- 2 g oregano
- 4 g rökt paprika
- 250 g Grå räkor
- 2 g timjan
- 250 g chorizokorv
- 1 g chiliflakes
- 200 g lök
- 15 g vitlök
- 200 g Citroner
- 30 g smör
- 10 g Citronsaft
- 150 g majskolvar
- 50 g olivolja
- 200 g sen potatis
- 250 g Franska baguetter
- 10 g persilja blad
Metod för genomförande:
- Lägg i 10 gram persiljeblad i koppen. Hacka i 10 sekunder på 20 hastighet. Tillsätt 200 gram lök hackad i mindre bitar och 3 skalade vitlöksklyftor till bägaren. Hacka i 10 sekunder med 10 rpm. Skrapa ner innehållet i botten av skålen med en spatel.