Gryta med räkor och potatis

Det här är en enkel men utsökt rätt som ger en härlig havssmak och värmer skönt. Perfekt för en snabb, hemlagad norskinspirerad middag!

Förberedelser: 45 min

Lätt

Gryta med räkor och potatis

Förberedelser: 45 min

Lätt

Ingredienser:

  • 600 g vatten
  • 1 g svartpeppar
  • 30 g buljongpasta - CVR
  • 2 g oregano
  • 4 g rökt paprika
  • 250 g Grå räkor
  • 2 g timjan
  • 250 g chorizokorv
  • 1 g chiliflakes
  • 200 g lök
  • 15 g vitlök
  • 200 g Citroner
  • 30 g smör
  • 10 g Citronsaft
  • 150 g majskolvar
  • 50 g olivolja
  • 200 g sen potatis
  • 250 g Franska baguetter
  • 10 g persilja blad

Metod för genomförande:

  1. Lägg i 10 gram persiljeblad i koppen. Hacka i 10 sekunder på 20 hastighet. Tillsätt 200 gram lök hackad i mindre bitar och 3 skalade vitlöksklyftor till bägaren. Hacka i 10 sekunder med 10 rpm. Skrapa ner innehållet i botten av skålen med en spatel.

Ladda ner Philipiak Home-appen för att upptäcka alla recept på Cookover.

Hur gör man det?

  • Skanna QR-koden
  • Ladda ner appen till din telefon
  • Registrera dig för Philipiak Home-appen och njut av alla recept på Cookover