Vattenkaka med vaniljkräm
Vannbakkels med vaniljekrem är norska ångkokta bakverk fyllda med en delikat vaniljkräm. Den fluffiga, lätta konsistensen och den söta, aromatiska fyllningen gör dem till en perfekt dessert för alla tillfällen.
Förberedelser: 1h 20 min
Lätt
Förberedelser: 1h 20 min
Lätt
Ingredienser:
- 150 g vatten
- 8 g vaniljsocker - CVR
- 10 g CVR strösocker
- 1 g en vaniljstång
- 82 g socker
- 2 g salt
- 80 g smör
- 180 g hela hönsägg
- 60 g äggulor från hönsägg
- 200 g Drickmjölk, 3,2% fett
- 20 g Majsstärkelse
- 500 g Färskost med 30% fett
- 120 g vetemjöl typ 450
Metod för genomförande:
- Förvärm ugnen till 200°C. Klä en bakplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.