Vattenkaka med vaniljkräm

Vannbakkels med vaniljekrem är norska ångkokta bakverk fyllda med en delikat vaniljkräm. Den fluffiga, lätta konsistensen och den söta, aromatiska fyllningen gör dem till en perfekt dessert för alla tillfällen.

Förberedelser: 1h 20 min

Lätt

Vattenkaka med vaniljkräm

Förberedelser: 1h 20 min

Lätt

Ingredienser:

  • 150 g vatten
  • 8 g vaniljsocker - CVR
  • 10 g CVR strösocker
  • 1 g en vaniljstång
  • 82 g socker
  • 2 g salt
  • 80 g smör
  • 180 g hela hönsägg
  • 60 g äggulor från hönsägg
  • 200 g Drickmjölk, 3,2% fett
  • 20 g Majsstärkelse
  • 500 g Färskost med 30% fett
  • 120 g vetemjöl typ 450

Metod för genomförande:

  1. Förvärm ugnen till 200°C. Klä en bakplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.

Ladda ner Philipiak Home-appen för att upptäcka alla recept på Cookover.

Hur gör man det?

  • Skanna QR-koden
  • Ladda ner appen till din telefon
  • Registrera dig för Philipiak Home-appen och njut av alla recept på Cookover