riskrädde med jordgubbssås
Riskrem med jordbærsaus är en traditionell norsk dessert gjord på en delikat riskräm och en söt, aromatisk jordgubbssås. Den klassiska rätten är extremt populär under högsäsongen, särskilt vid jul. Den lena riskrämen, berikad med vispad grädde, blandas perfekt med den uppfriskande såsen för att skapa en harmonisk och lätt sötma som glädjer gommen.
Förberedelser: 2h
Lätt

Förberedelser: 2h
Lätt
Ingredienser:
- 2 g en vaniljstång
- 45 g socker
- 2 g salt
- 600 g Drickmjölk, 3,2% fett
- 150 g frysta jordgubbar
- 350 g Färskost med 30% fett
- 100 g Kasza ryżowa
Metod för genomförande:
- Tillsätt 100 gram risgrynsgröt, 600 gram mjölk och 1 nypa salt i en kopp. Koka i 50 minuter vid 100°C med en hastighet på 2 varv. Tvätta och torka koppen.