Fläskfilé i sås med torkade karljohansvampar
Läcker och saftiga bitar av fläskfilé kokta i en krämig soppstuvning är en klassisk rätt som passar bra till ugnsrostade potatisar och säsongsbetonade grönsaker.
Förberedelser: 45 min
Medelsvår
Förberedelser: 45 min
Medelsvår
Ingredienser:
- 300 g vatten
- 1 g svartpeppar
- 30 g buljongpasta - CVR
- 600 g fläskytterfilé
- 20 g torkad boletus-svamp
- 150 g lök
- 10 g vitlök
- 3 g salt
- 150 g Färskost med 30% fett
- 50 g klarat smör
- 20 g vetemjöl typ 450
Metod för genomförande:
- På locken till bägaren utan kork, placera en skål och väg upp 20 gram torkade kantareller som är brutna i mindre bitar. Till skålen med kantareller, tillsätt 300 gram vatten, blanda allt och låt stå åt sidan.