Ravioli med getost
Hemgjorda ravioli med en smakrik fyllning av getost, pecorino romano och ricotta. Getosten har en lätt syrlig, ibland pikant, men samtidigt krämig smakprofil som kontrasterar väl mot den milda pastadegen.
Förberedelser: 1h 30 min
Medelsvår
Förberedelser: 1h 30 min
Medelsvår
Ingredienser:
- 1 g svartpeppar
- 100 g ricottaost
- 70 g pecorino romano ost
- 200 g getost
- 8 g salt
- 100 g smör
- 120 g hela hönsägg
- 50 g pistagenötter
- 80 g parmesanost
- 50 g olivolja
- 200 g vetemjöl typ 450
Metod för genomförande:
- I skålen tillsätter du 2 ägg, 1 tesked salt, 2 matskedar olivolja och 200 gram mjöl (typ 00 eller 450). Knåda i 2 minuter med hastigheten 8 bakåtriktade varv. Knåda ytterligare 1 minut med hastigheten 6 bakåtriktade varv. Överför innehållet till ett mjölat arbetsbord, knåda degen, vira in den i plastfolie och lägg åt sidan. Tvätta och torka skålen.