Adzjika - pasta av paprika, vitlök och örter
Adzjika är en tillbehör från den georgiska köket. En exceptionellt aromatisk pasta av röd paprika med tillägg av vitlök, örter och kryddor.
Förberedelser: 1h
Lätt
Förberedelser: 1h
Lätt
Ingredienser:
- 4 g hett paprikapulver
- 36 g Chilipeppar
- 4 g söt paprikapulver
- 20 g socker
- 20 g vitlök
- 6 g salt
- 500 g röd paprika
- 30 g rapsolja
- 50 g Tomatkoncentrat 30%.
- 30 g äppelcidervinäger
- 2 g Kolendra, liście suszone
Metod för genomförande:
- I koppen tillsätter du 5 skalade vitlöksklyftor, 3 tvättade chilipeppar, utan fröhus och skurna i mindre bitar, 500 gram röd paprika, tvättad, utan fröhus och skuren i mindre bitar, och 1 tesked torkad koriander. Blanda i 50 sekunder med en hastighet av 18 varv.