Shortcrust-bakelse med plommon

Shortcrust bakverk med plommon är en kombination som förmodligen alla känner till. Den smakar allra bäst på hösten, när säsongens ålar är mogna och som allra godast.

Förberedelser: 1h 30 min

Lätt

Shortcrust-bakelse med plommon

Förberedelser: 1h 30 min

Lätt

Ingredienser:

  • 150 g farinsocker
  • 100 g socker
  • 1 g salt
  • 350 g smör
  • 20 g äggulor från hönsägg
  • 600 g plommon
  • 450 g vetemjöl typ 450

Metod för genomförande:

  1. Lägg 150 gram farinsocker, 150 gram fullkornsmjöl och 150 gram kylt smör i en torr kopp. Mal i 30 sekunder på hastighet 8. För över smuldegen till en skål, fäst den med plastfolie och ställ in i kylen.

Ladda ner Philipiak Home-appen för att upptäcka alla recept på Cookover.

Hur gör man det?

  • Skanna QR-koden
  • Ladda ner appen till din telefon
  • Registrera dig för Philipiak Home-appen och njut av alla recept på Cookover