Fastelavnsboller
Norska jästbullar med vispgrädde och hallonsylt, så kallade ”fastelavnsboller”, är en traditionell delikatess som serveras för att fira Fastelavn, den norska motsvarigheten till karneval. Dessa fluffiga, smöriga bullar är gjorda av en jästdeg som blir lätt och delikat söt efter jäsning och bakning.
Förberedelser: 1h 45 min
Medelsvår
Förberedelser: 1h 45 min
Medelsvår
Ingredienser:
- 1 g malen kardemumma
- 2 g bakpulver
- 30 g CVR strösocker
- 100 g socker
- 3 g salt
- 100 g smör
- 60 g hela hönsägg
- 50 g komprimerad bagerijäst
- 350 g Drickmjölk, 3,2% fett
- 500 g vetemjöl typ 450
- 300 g Vispad grädde - CVR
- 100 g Dżem malinowy
Metod för genomförande:
- Tillsätt 350 gram mjölk, 100 gram smör i en kopp. Värm i 3 minuter vid 80 ℃ med en hastighet på 2 varv.