Fastelavnsboller

Norska jästbullar med vispgrädde och hallonsylt, så kallade ”fastelavnsboller”, är en traditionell delikatess som serveras för att fira Fastelavn, den norska motsvarigheten till karneval. Dessa fluffiga, smöriga bullar är gjorda av en jästdeg som blir lätt och delikat söt efter jäsning och bakning.

Förberedelser: 1h 45 min

Medelsvår

Fastelavnsboller

Förberedelser: 1h 45 min

Medelsvår

Ingredienser:

  • 1 g malen kardemumma
  • 2 g bakpulver
  • 30 g CVR strösocker
  • 100 g socker
  • 3 g salt
  • 100 g smör
  • 60 g hela hönsägg
  • 50 g komprimerad bagerijäst
  • 350 g Drickmjölk, 3,2% fett
  • 500 g vetemjöl typ 450
  • 300 g Vispad grädde - CVR
  • 100 g Dżem malinowy

Metod för genomförande:

  1. Tillsätt 350 gram mjölk, 100 gram smör i en kopp. Värm i 3 minuter vid 80 ℃ med en hastighet på 2 varv.

Ladda ner Philipiak Home-appen för att upptäcka alla recept på Cookover.

Hur gör man det?

  • Skanna QR-koden
  • Ladda ner appen till din telefon
  • Registrera dig för Philipiak Home-appen och njut av alla recept på Cookover