Fisksoppa
Norsk fisksoppa, känd som ”fiskesuppe”, är en krämig, aromatisk soppa gjord på fiskfond.
Förberedelser: 45 min
Lätt
Förberedelser: 45 min
Lätt
Ingredienser:
- 1000 g vatten
- 1 g svartpeppar
- 1 g kryddpeppar
- 70 g buljongpasta - CVR
- 200 g morötter
- 6 g salt
- 15 g gräslök
- 60 g smör
- 20 g Citronsaft
- 400 g färsk torsk
- 80 g purjolök
- 30 g olivolja
- 400 g färsk lax
- 10 g persilja blad
- 150 g persiljerot
- 200 g Färskost med 30% fett
Metod för genomförande:
- Tillsätt 60 gram smör och 30 gram olivolja i en kopp. Smält utan propp 1 minut vid 100 ℃ med 1 varv.