Melitzanosalata - auberginepasta
En unik grekisk delikatess som har blivit populär för sin unika smak och enkla tillagning. Den perfekta idén för en vegansk pasta full av smaker och aromer.
Förberedelser: 1h
Lätt

Förberedelser: 1h
Lätt
Ingredienser:
- 1 g svartpeppar
- 50 g schalottenlök
- 50 g vinäger
- 2 g rökt paprika
- 12 g vitlök
- 12 g salt
- 25 g Citronsaft
- 700 g auberginer
- 50 g olivolja
- 20 g persilja blad
Metod för genomförande:
- Placera en skål på locket till en kopp utan propp, ställ om vågen och väg upp 700 gram aubergine skivad på längden i tunna strimlor. Gnid varje skiva med 1 nypa salt för att få bort bitterheten. Ställ auberginen åt sidan i 10-15 minuter. Förvärm ugnen till 180 ℃ med termofunktionen.