Melitzanosalata - auberginepasta

En unik grekisk delikatess som har blivit populär för sin unika smak och enkla tillagning. Den perfekta idén för en vegansk pasta full av smaker och aromer.

Förberedelser: 1h

Lätt

Melitzanosalata - auberginepasta

Förberedelser: 1h

Lätt

Ingredienser:

  • 1 g svartpeppar
  • 50 g schalottenlök
  • 50 g vinäger
  • 2 g rökt paprika
  • 12 g vitlök
  • 12 g salt
  • 25 g Citronsaft
  • 700 g auberginer
  • 50 g olivolja
  • 20 g persilja blad

Metod för genomförande:

  1. Placera en skål på locket till en kopp utan propp, ställ om vågen och väg upp 700 gram aubergine skivad på längden i tunna strimlor. Gnid varje skiva med 1 nypa salt för att få bort bitterheten. Ställ auberginen åt sidan i 10-15 minuter. Förvärm ugnen till 180 ℃ med termofunktionen.

Ladda ner Philipiak Home-appen för att upptäcka alla recept på Cookover.

Hur gör man det?

  • Skanna QR-koden
  • Ladda ner appen till din telefon
  • Registrera dig för Philipiak Home-appen och njut av alla recept på Cookover