Grekiska köttbullar med fetaost

Keftedakia gemista, eller aromatiska grekiska köttbullar fyllda med fetaost. En klassiker i det grekiska köket som serveras både som huvudrätt, men mycket oftare som en av förrätterna, eller meze.

Förberedelser: 1h 30 min

Medelsvår

Grekiska köttbullar med fetaost

Förberedelser: 1h 30 min

Medelsvår

Ingredienser:

  • 20 g vatten
  • 1 g svartpeppar
  • 3 g kummin
  • 5 g färsk mynta
  • 120 g fetaost
  • 1 g malen koriander
  • 400 g nötfärs
  • 400 g malet fläskkött
  • 150 g lök
  • 8 g vitlök
  • 6 g salt
  • 60 g hela hönsägg
  • 500 g olivolja
  • 15 g persilja blad

Metod för genomförande:

  1. Tillsätt 150 gram lök skalad och hackad i mindre bitar, 2 skalade vitlöksklyftor, 15 gram persilja utan stjälkar hackad i mindre bitar och 5 gram pepparmyntsblad i koppen. Hacka 10 sekunder vid 10 varv. Hacka 5 sekunder vid 10 varv per minut.

Ladda ner Philipiak Home-appen för att upptäcka alla recept på Cookover.

Hur gör man det?

  • Skanna QR-koden
  • Ladda ner appen till din telefon
  • Registrera dig för Philipiak Home-appen och njut av alla recept på Cookover