Grekiska köttbullar med fetaost
Keftedakia gemista, eller aromatiska grekiska köttbullar fyllda med fetaost. En klassiker i det grekiska köket som serveras både som huvudrätt, men mycket oftare som en av förrätterna, eller meze.
Förberedelser: 1h 30 min
Medelsvår

Förberedelser: 1h 30 min
Medelsvår
Ingredienser:
- 20 g vatten
- 1 g svartpeppar
- 3 g kummin
- 5 g färsk mynta
- 120 g fetaost
- 1 g malen koriander
- 400 g nötfärs
- 400 g malet fläskkött
- 150 g lök
- 8 g vitlök
- 6 g salt
- 60 g hela hönsägg
- 500 g olivolja
- 15 g persilja blad
Metod för genomförande:
- Tillsätt 150 gram lök skalad och hackad i mindre bitar, 2 skalade vitlöksklyftor, 15 gram persilja utan stjälkar hackad i mindre bitar och 5 gram pepparmyntsblad i koppen. Hacka 10 sekunder vid 10 varv. Hacka 5 sekunder vid 10 varv per minut.