Potatistårta

En maträtt typisk för det österländska köket, tillagad av riven rå potatis med tillsats av stora mängder lök och bacon. Den kan också serveras som en fristående rätt eller som ett tillbehör till kött, t.ex. gulasch eller köttstek.

Förberedelser: 2h 30 min

Lätt

Potatistårta

Förberedelser: 2h 30 min

Lätt

Ingredienser:

  • 1 g svartpeppar
  • 4 g torkad mejram
  • 300 g ångad bacon
  • 250 g lök
  • 12 g salt
  • 10 g brödsmulor
  • 120 g hela hönsägg
  • 2000 g medelstora potatisar
  • 30 g klarat smör
  • 50 g vetemjöl typ 450

Metod för genomförande:

  1. Placera en skål på koppens lock. Återställ vågen och väg upp 2.000 gram skalad potatis skuren i 2 cm stora kuber i den.

Ladda ner Philipiak Home-appen för att upptäcka alla recept på Cookover.

Hur gör man det?

  • Skanna QR-koden
  • Ladda ner appen till din telefon
  • Registrera dig för Philipiak Home-appen och njut av alla recept på Cookover