Schweizisk potatispannkaka

Rosti är den schweiziska nationalrätten. Den tillagas av kokt riven potatis. Traditionellt stekt i olja eller smör, serveras ensam eller med knäckebröd, ost eller ägg.

Förberedelser: 2h

Lätt

Schweizisk potatispannkaka

Förberedelser: 2h

Lätt

Ingredienser:

  • 1000 g vatten
  • 1 g vitpeppar
  • 3 g salt
  • 20 g gräslök
  • 60 g Stekta ägg i smör
  • 50 g ister
  • 30 g rapsolja
  • 500 g sen potatis

Metod för genomförande:

  1. Tillsätt 1000 gram vatten i koppen. Placera ångkokarens båda våningar på koppens lock. Väg upp 500 gram skalad och tärnad potatis på den andra våningen. Koka i 35 minuter i 140°C. Ta bort ångkokaren och låt den stå kvar på det uppochnedvända locket, låt potatisen svalna helt och ställ in den i kylen i minst 1 timme. Häll vattnet ur koppen och låt den rinna av.

Ladda ner Philipiak Home-appen för att upptäcka alla recept på Cookover.

Hur gör man det?

  • Skanna QR-koden
  • Ladda ner appen till din telefon
  • Registrera dig för Philipiak Home-appen och njut av alla recept på Cookover