Schweizisk potatispannkaka
Rosti är den schweiziska nationalrätten. Den tillagas av kokt riven potatis. Traditionellt stekt i olja eller smör, serveras ensam eller med knäckebröd, ost eller ägg.
Förberedelser: 2h
Lätt

Förberedelser: 2h
Lätt
Ingredienser:
- 1000 g vatten
- 1 g vitpeppar
- 3 g salt
- 20 g gräslök
- 60 g Stekta ägg i smör
- 50 g ister
- 30 g rapsolja
- 500 g sen potatis
Metod för genomförande:
- Tillsätt 1000 gram vatten i koppen. Placera ångkokarens båda våningar på koppens lock. Väg upp 500 gram skalad och tärnad potatis på den andra våningen. Koka i 35 minuter i 140°C. Ta bort ångkokaren och låt den stå kvar på det uppochnedvända locket, låt potatisen svalna helt och ställ in den i kylen i minst 1 timme. Häll vattnet ur koppen och låt den rinna av.