Torsk och sötpotatis frites
Näringsvärden per 1 portion: 582 kcal Kolhydrater 72 g Protein 39 g Fetter 16 g
Förberedelser: 40 min
Lätt

Förberedelser: 40 min
Lätt
Ingredienser:
- 1000 g vatten
- 0.6 g svartpeppar
- 230 g sötpotatis
- 70 g gurka
- 4 g Linfröolja
- 0.6 g salt
- 0.6 g Citronsaft
- 180 g färsk torsk
- 40 g Sallad
- 30 g rädisor
- 10 g rapsolja
- 25 g potatisstärkelse
Metod för genomförande:
- Förvärm ugnen till 200°C med termofunktionen. Placera en skål på koppens lock och väg upp 250 gram tvättade och skivade yams i den. Tillsätt 1 msk rapsolja, 1 msk potatismjöl, 1 nypa salt och 1 nypa peppar. Blanda ordentligt.