Bullar med vilda bär och frön
Dessa är söta jästbullar generöst fyllda med sommarskogsbär och toppade med krispig smulpaj. De är ett så traditionellt polskt bakverk att de till och med firar sin helgdag, som infaller den andra juli.
Förberedelser: 2h 30 min
Medelsvår

Förberedelser: 2h 30 min
Medelsvår
Ingredienser:
- 15 g vaniljsocker - CVR
- 295 g socker
- 170 g smör
- 60 g hela hönsägg
- 40 g äggulor från hönsägg
- 30 g komprimerad bagerijäst
- 360 g Drickmjölk, 3,2% fett
- 10 g rapsolja
- 1 g potatisstärkelse
- 685 g vetemjöl typ 450
- 800 g Jagody
Metod för genomförande:
- Tillsätt 70 gram socker, 70 gram mjöl, 70 gram smör i en kopp.