Dumplings med hirsgryn och soltorkade tomater
Veganska dumplings med en härlig fyllning baserad på hirsgryn, spenat, vitlök och soltorkade tomater. De är jättegoda att servera med bräserad lök eller friterade med dina favoritdippar.
Förberedelser: 1h 30 min
Medelsvår

Förberedelser: 1h 30 min
Medelsvår
Ingredienser:
- 150 g vatten
- 1 g svartpeppar
- 60 g marinad av soltorkade tomater
- 1 g chiliflakes
- 300 g grönsaksbuljong
- 140 g lök
- 250 g lök
- 12 g vitlök
- 6 g salt
- 150 g korngryn
- 350 g vetemjöl typ 550
- 200 g spenat
- 20 g rapsolja
- 150 g soltorkade tomater i olja (avrunna)
- 1 g vitlökssalt
Metod för genomförande:
- Ställ en skål på koppens lock och väg upp 350 gram vetemjöl och ställ åt sidan. Tillsätt 150 gram vatten i koppen. Värm vattnet i 2 minuter till 80°C. Tillsätt 1 tesked salt, 2 matskedar olja och mjölet en efter en (tillsätt gradvis sked för sked) medan du knådar degen.