”Cheesecake med kokosnöt, ägg och lime
Den här bambucheesecaken med kokosspån och färskpressad citronsaft är den perfekta idén till en läcker och hälsosam dessert.
Förberedelser: 5h
Medelsvår
Förberedelser: 5h
Medelsvår
Ingredienser:
- 20 g kokosnötsolja
- 100 g vatten
- 500 g kokosnötsdryck
- 4 g malen kanel
- 60 g smulade mandlar
- 80 g xylitol
- 200 g korngryn
- 25 g Citronsaft
- 150 g havregryn
- 160 g Mjölk med kokosnöt
- 80 g torkade dadlar
- 24 g kokosnötsspån
- 16 g Kakaopulver 16%.
Metod för genomförande:
- Placera en skål på koppens lock, återställ vågen och väg upp 80 gram torkade kärnfria dadlar. Tillsätt 100 gram kokande vatten i skålen med dadlarna och ställ åt sidan i cirka 20 minuter. Förvärm ugnen med en termokrets till 180°C.