Aglio e oglio
Spaghetti aglio olio är en av de äldsta rätterna i det italienska köket och har sitt ursprung i Neapel. Rätten har fått sitt namn från ingredienserna: ”aglio” - vitlök och ’olio’ - olivolja. Rätten tillagades ursprungligen av regionens fattiga, som hade få ingredienser tillgängliga i sina kök. Men tack vare sin enkelhet och goda smak blev den snabbt populär och spreds över hela Italien.
Förberedelser: 25 min
Lätt

Förberedelser: 25 min
Lätt
Ingredienser:
- 3000 g vatten
- 10 g Chilipeppar
- 500 g Spaghettinudlar
- 15 g matlagningssalt
- 60 g Parmesanost
- 50 g vitlök
- 3 g salt
- 80 g olivolja
- 50 g persilja blad
Metod för genomförande:
- Koka upp 3 liter vatten i en 5-liters kastrull. Tillsätt 1 matsked salt.