Aglio e oglio

Spaghetti aglio olio är en av de äldsta rätterna i det italienska köket och har sitt ursprung i Neapel. Rätten har fått sitt namn från ingredienserna: ”aglio” - vitlök och ’olio’ - olivolja. Rätten tillagades ursprungligen av regionens fattiga, som hade få ingredienser tillgängliga i sina kök. Men tack vare sin enkelhet och goda smak blev den snabbt populär och spreds över hela Italien.

Förberedelser: 25 min

Lätt

Aglio e oglio

Förberedelser: 25 min

Lätt

Ingredienser:

  • 3000 g vatten
  • 10 g Chilipeppar
  • 500 g Spaghettinudlar
  • 15 g matlagningssalt
  • 60 g Parmesanost
  • 50 g vitlök
  • 3 g salt
  • 80 g olivolja
  • 50 g persilja blad

Metod för genomförande:

  1. Koka upp 3 liter vatten i en 5-liters kastrull. Tillsätt 1 matsked salt.

Ladda ner Philipiak Home-appen för att upptäcka alla recept på Cookover.

Hur gör man det?

  • Skanna QR-koden
  • Ladda ner appen till din telefon
  • Registrera dig för Philipiak Home-appen och njut av alla recept på Cookover