Zigenarsoppa

Zigenarsoppa är en aromatisk och kryddig maträtt som har sitt ursprung i det ungerska köket, men som är populär i många central- och östeuropeiska länder. Den kännetecknas av en rik, syrlig smak som beror på tillsatser som paprika, lök, potatis och tomater.

Förberedelser: 1h

Lätt

Zigenarsoppa

Förberedelser: 1h

Lätt

Ingredienser:

  • 1500 g vatten
  • 1 g svartpeppar
  • 80 g buljongpasta - CVR
  • 6 g torkad mejram
  • 7 g chilipeppar
  • 130 g lök
  • 6 g salt
  • 50 g smör
  • 180 g röd paprika
  • 150 g Torun-korv
  • 100 g 18% gräddfil
  • 300 g Benfritt rökt bacon
  • 400 g sen potatis
  • 10 g persilja blad
  • 100 g Tomatkoncentrat 30%.
  • 15 g vetemjöl typ 450

Metod för genomförande:

  1. Lägg 50 gram smör, 300 gram bacon i tärningar och 150 gram korv i tärningar i en kopp. Stek utan kork i 15 minuter vid 105 ℃ med 1 omvänd hastighet.

Ladda ner Philipiak Home-appen för att upptäcka alla recept på Cookover.

Hur gör man det?

  • Skanna QR-koden
  • Ladda ner appen till din telefon
  • Registrera dig för Philipiak Home-appen och njut av alla recept på Cookover