Zigenarsoppa
Zigenarsoppa är en aromatisk och kryddig maträtt som har sitt ursprung i det ungerska köket, men som är populär i många central- och östeuropeiska länder. Den kännetecknas av en rik, syrlig smak som beror på tillsatser som paprika, lök, potatis och tomater.
Förberedelser: 1h
Lätt

Förberedelser: 1h
Lätt
Ingredienser:
- 1500 g vatten
- 1 g svartpeppar
- 80 g buljongpasta - CVR
- 6 g torkad mejram
- 7 g chilipeppar
- 130 g lök
- 6 g salt
- 50 g smör
- 180 g röd paprika
- 150 g Torun-korv
- 100 g 18% gräddfil
- 300 g Benfritt rökt bacon
- 400 g sen potatis
- 10 g persilja blad
- 100 g Tomatkoncentrat 30%.
- 15 g vetemjöl typ 450
Metod för genomförande:
- Lägg 50 gram smör, 300 gram bacon i tärningar och 150 gram korv i tärningar i en kopp. Stek utan kork i 15 minuter vid 105 ℃ med 1 omvänd hastighet.