Choklad och kokos tårta
Tårta med nöt-kakaobotten, kokosfyllning, täckt med mjölkchoklad. Skapad för älskare av kokosnötsdesserter.
Förberedelser: 3h 30 min
Lätt

Förberedelser: 3h 30 min
Lätt
Ingredienser:
- 30 g vatten
- 70 g Jordnötssmör
- 180 g Cashewnötter
- 300 g Sötad kondenserad mjölk
- 280 g Mjölk med kokosnöt
- 10 g Gelatin
- 70 g bihonung
- 330 g kokosnötsspån
- 90 g mjölkchoklad
- 10 g Kakaopulver 16%.
- 150 g naturlig surkål
Metod för genomförande:
- Ställ en skål på locket till koppen och väg 330 gram kokosflingor. Häll spånen i en torr stekpanna och rosta tills de är gyllenbruna på låg effekt under konstant omrörning. Lägg de rostade spånen i en skål och ställ åt sidan.