Lax i citronsås med jasminris
Saftig lax ångad i en vin- och smörsås med färskpressad citronsaft är en kombination av smaker som tar oss in i en värld av fine dining.
Förberedelser: 50 min
Lätt

Förberedelser: 50 min
Lätt
Ingredienser:
- 1 g vitpeppar
- 80 g schalottenlök
- 8 g vitlök
- 5 g salt
- 60 g smör
- 75 g Citronsaft
- 200 g torrt vitt vin
- 50 g olivolja
- 30 g bihonung
- 400 g färsk lax
- 40 g klarat smör
- 1 g citronpeppar
- 150 g jasminris
Metod för genomförande:
- Placera en skål på locket till en kopp utan kork, återställ vågen och väg i den 400 gram skinnfri lax uppdelad i två portioner, tillsätt 50 gram olivolja, juice pressad från en halv citron, krydda med 1/2 tsk salt, 1/2 tsk citronpeppar. Blanda hela blandningen noggrant och lägg åt sidan. Placera en korg på locket till en kopp utan propp, återställ vågen och väg upp 150 gram jasminris. Skölj riset under rinnande vatten och ställ åt sidan.