Tart med karamelliserade päron
Caramelised pear tart är en utsökt tårta som kombinerar en mör, krispig bakelse med den rika smaken av söta karamelliserade päron.
Förberedelser: 1h
Lätt
Förberedelser: 1h
Lätt
Ingredienser:
- 80 g farinsocker
- 4 g malen kanel
- 5 g bakpulver
- 5 g vaniljextrakt
- 135 g socker
- 500 g päron
- 1 g salt
- 270 g smör
- 60 g äggulor från hönsägg
- 20 g 18% gräddfil
- 500 g Drickmjölk, 2% fett
- 60 g potatisstärkelse
- 300 g vetemjöl typ 450
Metod för genomförande:
- Gör i ordning en mixerstav i en kopp. Tillsätt 125 gram mjölk, 2 äggulor, 60 gram potatisstärkelse i koppen. Mixa i 20 sekunder med 10 hastigheter. Häll innehållet i koppen i en skål och ställ åt sidan.