Hummus av bondbönor
Hummus av bondbönor passar perfekt till grönsaker på pinne, krispiga pitabröd eller som salladstoppning och ger variation i kosten och en fyllig smak. Denna hummusvariant är rik på fibrer, vitaminer och mineraler, vilket gör den inte bara god utan också hälsosam.
Förberedelser: 30 min
Lätt
Förberedelser: 30 min
Lätt
Ingredienser:
- 2000 g vatten
- 1 g svartpeppar
- 1 g färsk mynta
- 30 g Tahini pasta
- 1 g chiliflakes
- 5 g vitlök
- 46 g salt
- 10 g Citronsaft
- 500 g breda bönor
- 36 g olivolja
Metod för genomförande:
- Tillsätt 2000 gram vatten och 40 gram salt i en kopp. Koka i 10 minuter vid 140 °C. Lägg en korg i koppen och väg ut 500 gram breda bönor i den. Koka i 15 minuter vid 115 ℃. Ta försiktigt bort korgen och temperera bönorna under kallt vatten. Skala av bönorna från skalet.