Krämig blomkålssoppa
Grädde av bakad blomkål är en delikat och aromatisk soppa som njuter av sin smak och konsistens. Den görs genom att rosta blomkålsbuketter med grönsaker och sedan blanda dem med grönsaksbuljong och grädde. Den passar perfekt till tillsatser som puffärter,"&" rostade nötter och färska örter.
Förberedelser: 1h 20 min
Lätt
Förberedelser: 1h 20 min
Lätt
Ingredienser:
- 1 g svartpeppar
- 60 g schalottenlök
- 1100 g grönsaksbuljong
- 16 g vitlök
- 50 g morötter
- 9 g salt
- 150 g 18% gräddfil
- 700 g blomkål
- 30 g olivolja
- 200 g medelstora potatisar
Metod för genomförande:
- Placera en skål på locket till koppen och väg upp 700 gram blomkålsbuketter i den. Lägg i skålen 200 gram skalad potatis skuren i mindre bitar, 50 gram skalade morötter skurna i mindre bitar, 60 gram skalad lök, halverad schalottenlök, 4 vitlöksklyftor. T"&"illsätt 3 matskedar olivolja, 1 nypa salt och 1 nypa peppar. Blanda noggrant.