Salsa verde

Salsa verde är det gemensamma namnet för många olika såser som huvudsakligen består av färska örter. Den är en tjock, uppfriskande blandning av hackade örter med aromatisk kapris, vitlök och olivolja och är ett perfekt tillbehör till grillade, rostade eller ångkokta kött- och fiskrätter. Den fungerar också bra som salladsdressing, dipp eller pålägg på smörgåsar.

Förberedelser: 5 min

Lätt

Salsa verde

Förberedelser: 5 min

Lätt

Ingredienser:

  • 1 g svartpeppar
  • 5 g färsk basilika
  • 50 g kapris
  • 12 g vitlök
  • 1 g salt
  • 20 g gräslök
  • 25 g Citronsaft
  • 100 g olivolja
  • 25 g persilja blad

Metod för genomförande:

  1. Lägg 3 skalade vitlöksklyftor i mixern. Hacka 10 sekunder på 10 hastighet. Tillsätt 20 gram gräslök som tvättats, torkats och klippts i 3 cm stora bitar samt 5 matskedar färska basilikablad.

Ladda ner Philipiak Home-appen för att upptäcka alla recept på Cookover.

Hur gör man det?

  • Skanna QR-koden
  • Ladda ner appen till din telefon
  • Registrera dig för Philipiak Home-appen och njut av alla recept på Cookover