Salsa verde
Salsa verde är det gemensamma namnet för många olika såser som huvudsakligen består av färska örter. Den är en tjock, uppfriskande blandning av hackade örter med aromatisk kapris, vitlök och olivolja och är ett perfekt tillbehör till grillade, rostade eller ångkokta kött- och fiskrätter. Den fungerar också bra som salladsdressing, dipp eller pålägg på smörgåsar.
Förberedelser: 5 min
Lätt

Förberedelser: 5 min
Lätt
Ingredienser:
- 1 g svartpeppar
- 5 g färsk basilika
- 50 g kapris
- 12 g vitlök
- 1 g salt
- 20 g gräslök
- 25 g Citronsaft
- 100 g olivolja
- 25 g persilja blad
Metod för genomförande:
- Lägg 3 skalade vitlöksklyftor i mixern. Hacka 10 sekunder på 10 hastighet. Tillsätt 20 gram gräslök som tvättats, torkats och klippts i 3 cm stora bitar samt 5 matskedar färska basilikablad.