Risotto med chorizo och tomater
Definitivt en mättande och rejäl rätt. Den karaktäristiska smaken och doften av chorizo kombineras perfekt med den kraftigt tomatbaserade risotton.
Förberedelser: 35 min
Lätt
Förberedelser: 35 min
Lätt
Ingredienser:
- 300 g vatten
- 30 g buljongpasta - CVR
- 12 g chilipeppar
- 100 g schalottenlök
- 200 g arborio-ris
- 100 g soltorkade tomater
- 100 g chorizokorv
- 8 g vitlök
- 60 g smör
- 100 g torrt vitt vin
- 200 g Tomater
- 80 g parmesanost
- 80 g olivolja
Metod för genomförande:
- Lägg en skål på locket till en kopp utan propp och väg upp 100 gram soltorkade tomater utan saltlake, skär dem i mindre bitar och ställ åt sidan. Väg upp 100 gram chorizokorv i tärningar i en annan skål och ställ åt sidan.