Kyckling i ingefärsmarinad med ris och zucchini
Mjuk kyckling i en aromatisk ingefärsbaserad marinad med en aning chilipeppar, sojasås och honung, ångkokt med zucchini och basmatiris. Det här är en läcker, enkel och lätt rätt.
Förberedelser: 2h
Medelsvår
Förberedelser: 2h
Medelsvår
Ingredienser:
- 1000 g vatten
- 30 g buljongpasta - CVR
- 12 g chilipeppar
- 6 g färsk koriander
- 20 g färsk ingefära
- 200 g basmatiris
- 15 g limejuice
- 2 g chiliflakes
- 150 g Zucchini
- 12 g vitlök
- 3 g salt
- 400 g kycklingbröstfilé
- 50 g bihonung
- 50 g sojasås
Metod för genomförande:
- Placera en skål ovanpå locket på en kalk utan kork och väg upp 400 gram finstrimlad kycklingfilé i den och ställ åt sidan.