Bakad vit korv med senaps- och pepparrotssås
Vit korv, varsamt bakad i ugnen, får en krispig skorpa och den inre delen behåller köttets saftighet och aromatiska smak. Senaps- och pepparrotssåsen, som tillagas av en kombination av skarp pepparrotskrydda och sötstark senapssmak, passar perfekt till korvens delikata smak och gör den ännu mer intensiv och uttrycksfull.
Förberedelser: 45 min
Lätt

Förberedelser: 45 min
Lätt
Ingredienser:
- 350 g vatten
- 1 g kryddpeppar
- 1 g lagerblad
- 20 g Dijon-senap
- 60 g lök
- 20 g pepparrot
- 10 g vitlök
- 150 g smör
- 60 g 18% gräddfil
- 30 g vetemjöl typ 450
- 500 g vit korv
Metod för genomförande:
- Förvärm ugnen till 220°C med termofunktionen. Placera en skål på locket på en icke-korkad kopp, väg ut 500 gram vit korv i den. Skåra korven försiktigt och lägg den i en ugnsfast form. Baka i ca 20-30 minuter tills korven är gyllene och krispig.