Bakad vit korv med senaps- och pepparrotssås

Vit korv, varsamt bakad i ugnen, får en krispig skorpa och den inre delen behåller köttets saftighet och aromatiska smak. Senaps- och pepparrotssåsen, som tillagas av en kombination av skarp pepparrotskrydda och sötstark senapssmak, passar perfekt till korvens delikata smak och gör den ännu mer intensiv och uttrycksfull.

Förberedelser: 45 min

Lätt

Bakad vit korv med senaps- och pepparrotssås

Förberedelser: 45 min

Lätt

Ingredienser:

  • 350 g vatten
  • 1 g kryddpeppar
  • 1 g lagerblad
  • 20 g Dijon-senap
  • 60 g lök
  • 20 g pepparrot
  • 10 g vitlök
  • 150 g smör
  • 60 g 18% gräddfil
  • 30 g vetemjöl typ 450
  • 500 g vit korv

Metod för genomförande:

  1. Förvärm ugnen till 220°C med termofunktionen. Placera en skål på locket på en icke-korkad kopp, väg ut 500 gram vit korv i den. Skåra korven försiktigt och lägg den i en ugnsfast form. Baka i ca 20-30 minuter tills korven är gyllene och krispig.

Ladda ner Philipiak Home-appen för att upptäcka alla recept på Cookover.

Hur gör man det?

  • Skanna QR-koden
  • Ladda ner appen till din telefon
  • Registrera dig för Philipiak Home-appen och njut av alla recept på Cookover