Fruktkaka till påsk
Oavsett val av topping är keks alltid en symbol för påsken. Det är en bakelse som inte bara ser vacker ut, utan också är en rikedom av smak och texturer av nötter.
Förberedelser: 2h
Lätt

Förberedelser: 2h
Lätt
Ingredienser:
- 5 g citronskal
- 8 g bakpulver
- 100 g kanderat apelsinskal
- 10 g vaniljextrakt
- 100 g socker
- 1 g salt
- 220 g smör
- 300 g hela hönsägg
- 40 g valnötter
- 30 g torkade sultanrussin
- 60 g kärnfria katrinplommon
- 20 g Mandel
- 80 g torkade fikon
- 60 g torkade aprikoser
- 50 g potatisstärkelse
- 230 g vetemjöl typ 450
Metod för genomförande:
- Tillsätt 40 gram valnötter, 60 gram torkade aprikoser, 60 gram torkade katrinplommon, 80 gram torkade fikon med avklippta svansar, halverade, 20 gram mandlar och rivet skal från 1/2 citron i koppen. Stäng koppen med ett lock med en propp.