Lax Piccata

Piccata är ett italienskt sätt att tillaga mat, där man steker och sedan tar bort huvudingrediensen och häller i lite vin för att få ihop alla smaker. Kapris, persilja och smör läggs ofta till i piccata-rätter.

Förberedelser: 15 min

Lätt

Lax Piccata

Förberedelser: 15 min

Lätt

Ingredienser:

  • 2 g svartpeppar
  • 50 g kapris
  • 200 g grönsaksbuljong
  • 8 g salt
  • 100 g smör
  • 25 g Citronsaft
  • 100 g torrt vitt vin
  • 50 g olivolja
  • 400 g färsk lax
  • 30 g persilja blad

Metod för genomförande:

  1. Lägg en skål på locket till en kopp utan kork och väg upp 400 gram skinnfri lax skuren i 3 cm stora tärningar. Krydda med 1 tesked salt och 1 tesked peppar. Ställ åt sidan.

Ladda ner Philipiak Home-appen för att upptäcka alla recept på Cookover.

Hur gör man det?

  • Skanna QR-koden
  • Ladda ner appen till din telefon
  • Registrera dig för Philipiak Home-appen och njut av alla recept på Cookover