Mazurka med katrinplommon

Mazurka med torkade plommon är ett traditionellt polskt bakverk som är särskilt populärt till påsk. Den kännetecknas av ett smuligt, smörigt bakverk som balanseras perfekt av en söt fyllning av torkade plommon.

Förberedelser: 2h 15 min

Lätt

Mazurka med katrinplommon

Förberedelser: 2h 15 min

Lätt

Ingredienser:

  • 100 g vatten
  • 100 g CVR strösocker
  • 90 g smulade mandlar
  • 40 g socker
  • 1 g salt
  • 120 g smör
  • 180 g hela hönsägg
  • 20 g 18% gräddfil
  • 500 g kärnfria katrinplommon
  • 125 g vetemjöl typ 450

Metod för genomförande:

  1. Häll 500 gram vatten i en kopp. Placera en korg med 3 ägg i koppen. Koka i 15 minuter vid 140 ℃. Temperera de kokta äggen i kallt vatten. Tvätta och torka koppen.

Ladda ner Philipiak Home-appen för att upptäcka alla recept på Cookover.

Hur gör man det?

  • Skanna QR-koden
  • Ladda ner appen till din telefon
  • Registrera dig för Philipiak Home-appen och njut av alla recept på Cookover