Mazurka med katrinplommon
Mazurka med torkade plommon är ett traditionellt polskt bakverk som är särskilt populärt till påsk. Den kännetecknas av ett smuligt, smörigt bakverk som balanseras perfekt av en söt fyllning av torkade plommon.
Förberedelser: 2h 15 min
Lätt
Förberedelser: 2h 15 min
Lätt
Ingredienser:
- 100 g vatten
- 100 g CVR strösocker
- 90 g smulade mandlar
- 40 g socker
- 1 g salt
- 120 g smör
- 180 g hela hönsägg
- 20 g 18% gräddfil
- 500 g kärnfria katrinplommon
- 125 g vetemjöl typ 450
Metod för genomförande:
- Häll 500 gram vatten i en kopp. Placera en korg med 3 ägg i koppen. Koka i 15 minuter vid 140 ℃. Temperera de kokta äggen i kallt vatten. Tvätta och torka koppen.