Marmorerad tårta

Marmorerad Babka är en populär tårta som kännetecknas av sitt distinkta marmorerade mönster i tvärsnitt. Den består av två tårtbottnar. Ett ljust vaniljlager och ett chokladlager. Processen för att skapa det marmorerade mönstret innebär att de två massorna blandas, vilket ger kakan sitt unika utseende.

Förberedelser: 1h 30 min

Medelsvår

Marmorerad tårta

Förberedelser: 1h 30 min

Medelsvår

Ingredienser:

  • 10 g bakpulver
  • 5 g vaniljextrakt
  • 280 g socker
  • 320 g smör
  • 300 g hela hönsägg
  • 80 g Drickmjölk, 2% fett
  • 35 g Kakaopulver 16%.
  • 400 g vetemjöl typ 450

Metod för genomförande:

  1. Ställ en skål på locket till en kopp utan propp och väg upp 400 gram mjöl som siktats genom en sil. Tillsätt 2 teskedar bakpulver. Blanda samman och ställ åt sidan.

Ladda ner Philipiak Home-appen för att upptäcka alla recept på Cookover.

Hur gör man det?

  • Skanna QR-koden
  • Ladda ner appen till din telefon
  • Registrera dig för Philipiak Home-appen och njut av alla recept på Cookover