Marmorerad tårta
Marmorerad Babka är en populär tårta som kännetecknas av sitt distinkta marmorerade mönster i tvärsnitt. Den består av två tårtbottnar. Ett ljust vaniljlager och ett chokladlager. Processen för att skapa det marmorerade mönstret innebär att de två massorna blandas, vilket ger kakan sitt unika utseende.
Förberedelser: 1h 30 min
Medelsvår
Förberedelser: 1h 30 min
Medelsvår
Ingredienser:
- 10 g bakpulver
- 5 g vaniljextrakt
- 280 g socker
- 320 g smör
- 300 g hela hönsägg
- 80 g Drickmjölk, 2% fett
- 35 g Kakaopulver 16%.
- 400 g vetemjöl typ 450
Metod för genomförande:
- Ställ en skål på locket till en kopp utan propp och väg upp 400 gram mjöl som siktats genom en sil. Tillsätt 2 teskedar bakpulver. Blanda samman och ställ åt sidan.