Bakverk med vallmofrön

Jästkakor med vallmofrön är en kombination av fluffig deg och aromatisk fyllning. Den mjuka insidan, den krispiga ytan och den intensiva smaken av vallmofrön gör dessa jästkakor unika.

Förberedelser: 2h 15 min

Lätt

Bakverk med vallmofrön

Förberedelser: 2h 15 min

Lätt

Ingredienser:

  • 50 g rom
  • 300 g malda torkade vallmofrön
  • 70 g kanderat apelsinskal
  • 70 g socker
  • 1 g salt
  • 110 g smör
  • 60 g hela hönsägg
  • 60 g valnötter
  • 40 g torkade sultanrussin
  • 40 g äggulor från hönsägg
  • 40 g kärnfria katrinplommon
  • 870 g Drickmjölk, 2% fett
  • 20 g komprimerad bagerijäst
  • 120 g bihonung
  • 10 g rapsolja
  • 40 g torkade aprikoser
  • 450 g vetemjöl typ 450

Metod för genomförande:

  1. Tillsätt 250 gram mjölk, 20 gram socker, 70 gram smör skuret i mindre bitar och 20 gram jäst i en kopp. Värm i 4 minuter på 40°C med en hastighet på 1 varv.

Ladda ner Philipiak Home-appen för att upptäcka alla recept på Cookover.

Hur gör man det?

  • Skanna QR-koden
  • Ladda ner appen till din telefon
  • Registrera dig för Philipiak Home-appen och njut av alla recept på Cookover