Bakverk med vallmofrön
Jästkakor med vallmofrön är en kombination av fluffig deg och aromatisk fyllning. Den mjuka insidan, den krispiga ytan och den intensiva smaken av vallmofrön gör dessa jästkakor unika.
Förberedelser: 2h 15 min
Lätt

Förberedelser: 2h 15 min
Lätt
Ingredienser:
- 50 g rom
- 300 g malda torkade vallmofrön
- 70 g kanderat apelsinskal
- 70 g socker
- 1 g salt
- 110 g smör
- 60 g hela hönsägg
- 60 g valnötter
- 40 g torkade sultanrussin
- 40 g äggulor från hönsägg
- 40 g kärnfria katrinplommon
- 870 g Drickmjölk, 2% fett
- 20 g komprimerad bagerijäst
- 120 g bihonung
- 10 g rapsolja
- 40 g torkade aprikoser
- 450 g vetemjöl typ 450
Metod för genomförande:
- Tillsätt 250 gram mjölk, 20 gram socker, 70 gram smör skuret i mindre bitar och 20 gram jäst i en kopp. Värm i 4 minuter på 40°C med en hastighet på 1 varv.