Naan-bröd
Traditionellt bakas naanbröd i en tandoorugn av lera, men det kan också tillagas hemma och kräver då en non-stick panna.
Förberedelser: 1h 30 min
Medelsvår
Förberedelser: 1h 30 min
Medelsvår
Ingredienser:
- 120 g vatten
- 5 g socker
- 10 g vitlök
- 6 g salt
- 150 g smör
- 350 g vetemjöl typ 500
- 120 g naturell yoghurt, 2% fett
- 15 g komprimerad bagerijäst
- 5 g rapsolja
- 25 g persilja blad
Metod för genomförande:
- Ställ en skål på locket till koppen. Väg upp 150 gram mjukt smör i den. Tillsätt 2 vitlöksklyftor pressade genom en press, den hackade persiljan och en nypa salt till det mjuka smöret. Blanda ihop allt ordentligt. Ställ skålen åt sidan.