Gammal polsk pepparkaka - tårta

En traditionell bakad produkt i samband med jul är pepparkakor. Av de olika typerna är gammal polsk pepparkaka den mest krävande. Det tar flera veckor att göra den eftersom degen, som knådas med mycket honung, måste mogna i kylan under lång tid. Det är dock värt besväret, eftersom denna pepparkaka har en unik konsistens och smak. Denna bakverksprodukt var känd i Polen redan under medeltiden och Toruń är berömt för den. Pepparkakor glaseras ofta med choklad eller glasyr och på insidan läggs ett lager med nötter, sylt eller nötter.

Förberedelser: 1h 30 min

Medelsvår

Gammal polsk pepparkaka - tårta

Förberedelser: 1h 30 min

Medelsvår

Ingredienser:

  • 8 g bakpulver
  • 40 g pepparkakskrydda
  • 250 g socker
  • 3 g salt
  • 100 g smör
  • 120 g hela hönsägg
  • 500 g vetemjöl typ 550
  • 250 g bihonung

Metod för genomförande:

  1. Lägg 100 gram smör, 250 gram socker och 250 gram flytande honung i en kopp. Smält i 6 minuter vid 110°C med en hastighet på 4 varv.

Ladda ner Philipiak Home-appen för att upptäcka alla recept på Cookover.

Hur gör man det?

  • Skanna QR-koden
  • Ladda ner appen till din telefon
  • Registrera dig för Philipiak Home-appen och njut av alla recept på Cookover