Ångkokta ägg i paprika

Ägg i ångad paprika är den perfekta hälsosamma och lätta frukosten som du snabbt kan förbereda i morgonrusningen. Det här receptet lockar inte bara med sin smak utan ser också väldigt effektfullt ut på tallriken tack vare färgkontrasten mellan ägget och paprikan.

Förberedelser: 20 min

Lätt

Ångkokta ägg i paprika

Förberedelser: 20 min

Lätt

Ingredienser:

  • 500 g vatten
  • 120 g hela hönsägg
  • 60 g röd paprika

Metod för genomförande:

  1. Placera en cirkel utskuren ur bakplåtspapper på ångkokarens andra våning så att några av hålen syns. Skär två jämna skivor (ringar) som är upp till 2 cm tjocka av paprikorna, rensa dem från eventuella inre hinnor och lägg dem på den pappersbeklädda ångkokaren. Knäck försiktigt vart och ett av äggen i en separat liten kopp eller skål.

Ladda ner Philipiak Home-appen för att upptäcka alla recept på Cookover.

Hur gör man det?

  • Skanna QR-koden
  • Ladda ner appen till din telefon
  • Registrera dig för Philipiak Home-appen och njut av alla recept på Cookover