Kalkon i kantarellsås med rostad potatis

Ännu ett tröstmatalternativ. Det här är en delikat rätt, men ändå full av tidlösa smaker, som är perfekt för större sammankomster eftersom den har en så universell smak att den garanterat kommer att uppskattas av alla.

Förberedelser: 30 min

Lätt

Kalkon i kantarellsås med rostad potatis

Förberedelser: 30 min

Lätt

Ingredienser:

  • 300 g vatten
  • 45 g buljongpasta - CVR
  • 75 g schalottenlök
  • 100 g 30% grädde
  • 1 g torkad dragon
  • 200 g Kantareller
  • 8 g vitlök
  • 3 g salt
  • 75 g smör
  • 150 g purjolök
  • 60 g rapsolja
  • 15 g dillfrö
  • 600 g sen potatis
  • 800 g kalkonfilé

Metod för genomförande:

  1. Lägg kalkonen i en skål, tillsätt 1/2 tesked salt, 1 tesked torkad dragon, 1 pressad vitlöksklyfta och 2 matskedar olja. Blanda samman och ställ in köttet i kylen.

Ladda ner Philipiak Home-appen för att upptäcka alla recept på Cookover.

Hur gör man det?

  • Skanna QR-koden
  • Ladda ner appen till din telefon
  • Registrera dig för Philipiak Home-appen och njut av alla recept på Cookover