Kalkon i kantarellsås med rostad potatis
Ännu ett tröstmatalternativ. Det här är en delikat rätt, men ändå full av tidlösa smaker, som är perfekt för större sammankomster eftersom den har en så universell smak att den garanterat kommer att uppskattas av alla.
Förberedelser: 30 min
Lätt
Förberedelser: 30 min
Lätt
Ingredienser:
- 300 g vatten
- 45 g buljongpasta - CVR
- 75 g schalottenlök
- 100 g 30% grädde
- 1 g torkad dragon
- 200 g Kantareller
- 8 g vitlök
- 3 g salt
- 75 g smör
- 150 g purjolök
- 60 g rapsolja
- 15 g dillfrö
- 600 g sen potatis
- 800 g kalkonfilé
Metod för genomförande:
- Lägg kalkonen i en skål, tillsätt 1/2 tesked salt, 1 tesked torkad dragon, 1 pressad vitlöksklyfta och 2 matskedar olja. Blanda samman och ställ in köttet i kylen.