Pizza prosciutto cotto
Prosciutto cotto-pizzan är, strax efter Margherita-pizzan, en av de mest populära och omtyckta pizzorna. Men som vi alla vet är det inte toppingen som gör skillnaden, utan degen och sättet den bakas på. Skäm bort dig själv med en prosciutto cotto-pizza från Coocovera.
Förberedelser: 1h 10 min
Lätt

Förberedelser: 1h 10 min
Lätt
Ingredienser:
- 420 g vetemjöl
- 240 g vatten
- 110 g olivolja extra jungfruolja
- 4 g Chilipeppar
- 15 g färsk basilika
- 250 g Mozzarella
- 150 g Prosciuttoskinka
- 180 g lök
- 8 g socker
- 8 g vitlök
- 12 g salt
- 15 g komprimerad bagerijäst
- 50 g parmesanost
- 700 g Tomatpassata
Metod för genomförande:
- Lägg 420 gram mjöl typ 00 (eventuellt typ 450), 15 gram färsk jäst (eventuellt 1,5 tesked torkad), 1 tesked socker och 240 gram vatten i en kopp. Knåda i 3 minuter med 8 omvända hastigheter.