Pizza Margherita
Pizza margherita är den mest grundläggande och samtidigt den mest igenkännliga pizzan. Enligt den historia som cirkulerar kring den var det meningen att den skulle popularisera färgerna i den italienska flaggan. Tack vare sin delikata, söta smak, rikligt med trådig ost och den gudomliga doften av den allestädes närvarande basilikan blev den älskad av folkmassorna.
Förberedelser: 1h 10 min
Lätt

Förberedelser: 1h 10 min
Lätt
Ingredienser:
- 420 g vetemjöl
- 240 g vatten
- 110 g olivolja extra jungfruolja
- 4 g Chilipeppar
- 700 g tomatpassata
- 25 g färsk basilika
- 375 g Mozzarella
- 180 g lök
- 8 g socker
- 8 g vitlök
- 12 g salt
- 15 g komprimerad bagerijäst
Metod för genomförande:
- Tillsätt 420 gram mjöl typ 00 (alternativt typ 450), 15 gram färsk jäst (alternativt 1,5 tesked torkad), 1 tesked socker och 240 gram vatten i koppen. Knåda i 3 minuter.