Jästpannkakor med äpplen
Läckra och fluffiga pannkakor som garanterat kommer att påminna oss om barndomens söta smaker och väcker minnen av mellanmål hos mormor hemma hos mormor.
Förberedelser: 30 min
Lätt

Förberedelser: 30 min
Lätt
Ingredienser:
- 480 g vetemjöl
- 10 g CVR strösocker
- 10 g vaniljextrakt
- 10 g socker
- 250 g Äpplen
- 1 g salt
- 60 g hela hönsägg
- 350 g Drickmjölk, 2% fett
- 40 g komprimerad bagerijäst
- 50 g klarat smör
Metod för genomförande:
- Medelstora 2 sura äpplen (350 gram), skala, skär i fjärdedelar, urholka kärnhusen och skär i mindre bitar. Lägg äpplena i en mixerskål. Bearbeta i 8 sekunder på 8 hastighet. Lägg över äpplena i en skål och ställ åt sidan.