Ajwar av rostade paprikor

Ajwar är en aromatisk och välsmakande sås baserad på rostad paprika som härstammar från Balkanköket, särskilt populärt i länder som Serbien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kroatien och Bulgarien. Den här såsen är ett utmärkt tillbehör till många rätter. Den kan serveras som förrätt med bröd eller krutonger eller som tillbehör till kött, fisk eller grönsaker. Ajwar passar bra med till grillat kött, smörgåsar och ostar.

Förberedelser: 1h

Medelsvår

Ajwar av rostade paprikor

Förberedelser: 1h

Medelsvår

Ingredienser:

  • 100 g olivolja extra jungfruolja
  • 70 g vinäger
  • 1 g chiliflakes
  • 50 g socker
  • 80 g vitlök
  • 12 g salt
  • 2000 g röd paprika

Metod för genomförande:

  1. Förvärm ugnen till 220°C med grillfunktion.

Ladda ner Philipiak Home-appen för att upptäcka alla recept på Cookover.

Hur gör man det?

  • Skanna QR-koden
  • Ladda ner appen till din telefon
  • Registrera dig för Philipiak Home-appen och njut av alla recept på Cookover