Morotskaka
Morotskaka är en utsökt dessert med en kryddig ton, som får sin saftighet av rivna morötter. Med en delikat kräm av ostmassa är det en bra dessertidé som fungerar för alla tillfällen.
Förberedelser: 2h 30 min
Lätt
Förberedelser: 2h 30 min
Lätt
Ingredienser:
- 2 g malen kanel
- 5 g citronskal
- 750 g ostmassa
- 2 g bakpulver
- 150 g CVR strösocker
- 4 g bakpulver
- 100 g Ananas
- 200 g socker
- 220 g morötter
- 25 g Citronsaft
- 120 g hela hönsägg
- 100 g valnötter
- 170 g rapsolja
- 50 g kokosnötsspån
- 220 g vetemjöl typ 450
Metod för genomförande:
- Placera en skål på locket på koppen. I den väger du ut 220 gram siktat vetemjöl, 50 gram kokosnötspån, 1 tesked läsk, 1 tesked kanel och 1/2 tesked bakpulver. Ställ skålen åt sidan.