Festsnigel med örtsmör
Det är en polsk sed att hälsa gästerna välkomna med bröd och salt. Vad sägs om nybakat bröd med rikligt med vitlöks- och örtsmör, vars doft kommer att nå dina gäster innan de ens står i dörröppningen.
Förberedelser: 1h 40 min
Lätt
Förberedelser: 1h 40 min
Lätt
Ingredienser:
- 100 g vatten
- 6 g Herbes de Provence
- 20 g vitlök
- 12 g salt
- 150 g smör
- 25 g komprimerad bagerijäst
- 160 g Drickmjölk, 2 % fett
- 30 g olivolja
- 25 g persilja blad
- 500 g vetemjöl typ 450
Metod för genomförande:
- Tillsätt 100 gram vatten, 160 gram mjölk, 25 gram jäst och 30 gram olivolja överför till en kopp och blanda i 2 minuter vid 40 grader med en hastighet av 3 varv.