Kryddig blodpudding med stekt ägg
Den perfekta kombinationen av kryddig, grönsaksfylld blodpudding med ett mört stekt ägg och krispigt rostad lök.
Förberedelser: 45 min
Medelsvår
Förberedelser: 45 min
Medelsvår
Ingredienser:
- 200 g vatten
- 1 g svartpeppar
- 70 g buljongpasta - CVR
- 20 g chilipeppar
- 100 g Körsbärstomater
- 200 g Bulgur gryn
- 4 g hett paprikapulver
- 1 g timjan
- 4 g söt paprikapulver
- 100 g lök
- 100 g Zucchini
- 12 g vitlök
- 240 g hela hönsägg
- 100 g röd paprika
- 100 g torrt vitt vin
- 50 g olivolja
- 12 g persilja blad
- 200 g konserverade tomater (skivade)
Metod för genomförande:
- Placera en korg på locket till en kopp utan propp och väg upp 200 gram bulgurgröt. Skölj grynkornen under kallt vatten och låt dem rinna av. Lägg korgen med gryn i en skål och ställ åt sidan.