Baskisk Cheesecake med choklad
Basque chocolate cheesecake är en utsökt kombination av traditionell baskisk smak och den intensiva smaken av choklad. Basen i denna dessert är en tjock, krämig ost som ofta används i det baskiska köket. Tillsatsen av choklad ger den en rik och intensiv smak som är en fröjd för gommen.
Förberedelser: 1h 15 min
Lätt
Förberedelser: 1h 15 min
Lätt
Ingredienser:
- 500 g vatten
- 20 g vaniljextrakt
- 250 g socker
- 12 g salt
- 420 g hela hönsägg
- 180 g mörk choklad
- 180 g mjölkchoklad
- 15 g Kakaopulver 16%.
- 500 g Färskost med 30% fett
- 1000 g naturlig ost
Metod för genomförande:
- Ställ en skål på locket till en kopp utan propp, väg upp 180 gram mörk choklad bruten i mindre bitar och 180 gram mjölkchoklad bruten i mindre bitar.