Bullar med sylt för avrivning
Smöriga, jästa avrivningsbullar. Perfekt till dessert, afternoon tea eller en lat helgfrukost.
Förberedelser: 2h 5 min
Medelsvår
Förberedelser: 2h 5 min
Medelsvår
Ingredienser:
- 600 g vetemjöl
- 50 g CVR strösocker
- 16 g vaniljsocker
- 105 g socker
- 1 g salt
- 200 g smör
- 60 g hela hönsägg
- 40 g äggulor från hönsägg
- 250 g Drickmjölk, 2% fett
- 40 g komprimerad bagerijäst
- 80 g rapsolja
- 450 g plommonmarmelad
Metod för genomförande:
- I en kopp tillsätt 40 gram jäst, 105 gram socker, 16 gram vaniljsocker, 250 gram mjölk, 600 gram mjöl typ 405 eller 450, 50 gram olja, 150 gram smör, 1 ägg, 2 äggulor och 1 nypa salt. Knåda i 1 minut med en hastighet av 8 varv.