Rucolapesto med solrosfrön
En snabb pesto som är perfekt för smörgåsar, men också för pasta eller sallader. Så den är alltid värd att ha i kylen.
Förberedelser: 5 min
Lätt
Förberedelser: 5 min
Lätt
Ingredienser:
- 25 g Citronsaft
- 80 g olivolja extra jungfruolja
- 10 g Chilipeppar
- 100 g grana padano-ost
- 60 g soltorkade tomater
- 80 g marinad av soltorkade tomater
- 200 g raket
- 8 g vitlök
- 100 g skalade solrosfrön
Metod för genomförande:
- Tillsätt 100 gram grana padano-ost skuren i mindre bitar i koppen. Mal i 30 sekunder på 20 hastighet. Överför till en skål. Tillsätt 2 skalade vitlöksklyftor, 1 kärnfri chilipeppar (valfritt) och 60 gram soltorkade tomater i koppen. Hacka i 10 sekunder på 12 hastigheter.